سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اخبار آی تی

می دانی از کدام ورژن macOS استفاده می کنی؟

    نظر

معمولا اپل هر یک سال یک بار ورژنی جدید از سیستم عامل مک خود ارائه می دهد. برای انجام برخی از عملیات نرم افزاری شاید لازم باشد که از ورژن نسخه مک فعال خود مطلع باشید. در این مطلب روشی به شما یاد می دهم که مک فعال روی MacBook, iMac, Mac Mini, یا  Mac Pro خود را شناسایی کنید.

برای دریافت این اطلاعات، در سمت چپ از صفحه خود، آیکون اپل را مشاهده کرده و روی آن کلیک کنید و از میان منوهایی که ایجاد می شود،  About This Mac را کلیک کنید.

وقتی که روی این گزینه که معمولا اولین گزینه از این منو است، کلیک کردید یک پنجره باز می شود که در آن عددی قرار داده شده است. این عدد، ورژن کنونی مک ای است که شما از آن استفاده می کنید.

مثلا به عکس زیر نگاه کنید. این اسکرین شات گویای این است که من از macOS High Sierra نسخه 10?13 استفاده می کنم و از آن جا که حدودا 4 بار سیستم مک خود را آپدیت کرده ام و آخرین بار هم از آپدیت امنیتی بهره مند شده ام، این نسخه به صورت 10?13?4 نمایش داده شده است.

یک نکته: شاید شما از ورژن های خیلی قدیمی تر از مک استفاده می کنید. اگر اینچنین است، ممکن است بجای بکار بردن عنوان macOS از عبارت OS X برای شما استفاده شده باشد.

اگر می خواهید آخرین ورژن را همین حالا داشته باشید و سیستم عامل مک خود را آپدیت کنید، کافی است که به Mac App Store بروید. البته باید سیستم شما همچنان تحت حمایت اپل باشد تا این بروز رسانی صورت بگیرد.

خب برای انجام این کار، در پنجره  About This Mac، روی گزینه Software Update کلیک کنید. با انجام این کار عملیات بروز رسانی گام به گام راه اندازی می شود.

یک روش دیگر برای بروز رسانی مک این است که از طریق آیکون های داک، Mac App Store  را پیدا کرده  و روی ان کلیک کنید.

با استفاده از این بخش می توانید به راحتی آخرین ورژن از macOS را پیدا کنید و آن را دانلود کنید و بعد آن را نصب کنید. اما طبق نکات امنیتی که همیشه گفته می شود، قبل از اینکه شروع به نصب کنید، لطفا از اطلاعات خود یک پشتیبان بگیرید که محتویات خود را از دست ندهید.

آموزش بروز رسانی سیستم عامل مک به نسخه High Sierra

High Sierra ورژنی پر طرفدار از مک است که معمولا برخی دوست دارند از آن استفاده کنند. خب برای اینکه بتوانید نسخه مک خود را به این نسخه بروز رسانی کنید من روش های ساده و گام به گام آن را به شما یاد می دهم.

اول اینکه اطمینان حاصل کنید که قصد تان از بروز رسانی کاملا جدی است.

در درجه دوم، از دیتاهای خود یک بک آپ بگیرید.

وبعد به صفحه بروز رسانی سیستم عامل مک به High Sierra بروید.

خب در صفحه ای که باز می شود در سمت چپ دکمه دانلود را مشاهده می کنید. اینجا یک فایل حجیم قرار دارد. قبل از اینکه شروع به دانلود کنید، میزان ترافیک اینترنتی تان را چگ کنید که بیش از 6 گیگابایت ترافیک در اختیار داشته باشید. بعد از این، باید دقایقی صبر کنید تا فایل دانلود شود. ( من دیشب برای این کار حدود 40 دقیقه وقت صرف کردم )

بعد از این که نسخه مورد نظر را دانلود کردید، installer به طور اتوماتیک اجرا می شود:

پایین این صفحه دکمه Continue را مشاهده می کنید. روی این دکمه کلیک کنید تا عملیات نصب شروع شود.

بعد از این کار، از شما در مورد کاری که می خواهید انجام دهید و امکانات لازم، سوالاتی پرسیده می شود و اگر اطمینان دارید که همه چیز به درستی پیش خواهد رفت، تنظیمات را ادامه دهید.

در نهایت عملیات نصب که به خوبی پیش رفت، از شما سوال می شود که سیستم را ریستارت می کنید یا نه. باید یک ریستارت صورت بگیرد تا سیستم عامل نصب شده به درستی جا بیفتد و اجرا شود.

بدین صورت می توانید از سیستم عامل جدید لذت ببرید.

برای اینکه مطمئن شوید حالا روی نسخه High Sierra در حال کار کردن هستید، می توانید به ایکون اپل در سمت چپ بروید و با  کلیک کردن روی اولین گزینه از زیر منو های همین آیکون از وجود این سیستم عامل مطمئن شوید.

در این باره خوب است که تجربیات خود را در بخش نظرات بنویسید تا کمکی به دوستانی باشد که در این باره با مشکل مواجه می شوند.

منبع : گویا آی تی


6 مورد از برترین ویژگی های ویندوز سرور 2019

مروری بر ویندوز سرور 2019 و اضافه شدن ویژگی هایی برای Hyperconvergence، مدیریت، امنیت، container ها و ….

از آنجایی که مایکروسافت به دنبال آپگرید تدریجی ویندوز سرور است، بسیاری از ویژگی هایی که در ویندوز سرور 2019 معرفی شده است در شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار گرفته است که به معرفی تعدادی از این ویژگی ها در این مقاله میپردازیم.

ساختار اینترپرایز هایپرکانورج شده (Enterprise-grade hyperconverged infrastructure (HCI) :

قبل از هر چیزی شما را با اصطلاح”هایپرکانورج” آشنا میکنیم: هایپر کانورج به نوعی چارچوب فناوری اطلاعات میگویند که ذخیره سازی، محاسبات و شبکه را در یک سیستم ترکیب میکند تا پیچیدگی دیتاسنتر را کاهش دهد و مقیاس پذیری را افزایش دهد.

با انتشار ویندوز سرور 2019، مایکروسافت سومین سال بروزرسانی پلتفرم HCI را میگذارند. زیرا برنامه آپگرید تدریجی مایکروسافت که اکنون استفاده میشود، انتشار شش ماهه نام دارد که به صورت تدریجی ارائه میشود. علاوه بر این هر چند سال یک بار انتشار اساسی را ایجاد میکند که کانال خدمات بلند مدت (Long-Term Servicing Channel (LTSC)) نام دارد که شامل بروزرسانی های شش ماهه سابق است.

LTSC (کانال خدمات بلند مدت یا به عبارت دیگر بروز رسانی جامع) برای ویندوز سرور 2019 در طول پاییز امسال صورت میگرد که برای اعضای مایکروسافت اینسایدر در دسترس است.

کامپوننت های اساسی HCI (محاسبه، ذخیره سازی و شبکه) از طریق انتشارهای شش ماهه  برای سازمان ها با دیتاسنترها و پلتفرم های مبتنی بر نرم افزار بهبود یافته است، از این جهت ویندوز سرور 2019 برایدیتاسنتر های مبتنی بر نرم افزار (Software defined datacenter) نسخه مهمی به شمار می آید.

با انتشار اخیر این نسخه، HCI در صدر مجموعه کامپوننت هایی که با لایسنس سرور باندل میشوند به شمار می آید. به این معنی که سرورهای اصلی که HyperV را اجرا میکنند بتوانند گنجایش حجم کار را به صورت پویا و بدون قطعی، کاهش یا افزایش دهند.

رابط کاربری ویندوز سرور 2019 :

بسیاری از شرکت ها که نسخه های شش ماهه ویندوز سرور 2016را دریافت میکردند از نبود رابط گرافیکی کاربری برای آن متعجب شدند. انتشار های شش ماهه تنها از ServerCore پشتیبانی میکرد (نسخه ای از ویندوز که رابط گرافیکی ندارد.). با انتشار LTSC ویندوز سرور 2019 شرکت ها موفق به دریافت رابط گرافیک کاربری ویندوز شدند علاوه بر آن میتوانستند نسخه ServerCore را نیز دریافت کنند.

پروژه هونولولو (Honolulu) :

با انتشار ویندوز سرور 2019 مایکروسافت به صورت رسمی پروژه ابزار مدیریت سرور هنولولو (Honolulu server management tool) را انتشار داد. پروژه هنولولو یک کنسول مرکزی است که اجازه مدیریت از طریق رابط گرافیکی و بدون رابط گرافیکی ویندوز سرور 2016 و 2019 و 2012 R2 را میدهد.

استفاده کنندگان از این پروژه از ساده سازی اقداماتی مثل بررسی کارایی، پیکربندی سرور و ایجاد وظایف، و مدیریت سرویس هایی که روی سرور در حال اجرا هستند را گزارش داده اند. این موارد سبب میشوند که مدیران سرور بتوانند مجموعه ای از سرورها را در محیط کاری خود مدیریت کنند.

بهبود امنیت :

مایکروسافت کماکان به ایجاد امنیت built-inادامه میدهد تا به کمپانی ها کمک کند تا مدل امنیتی “انتظار نقص و رخنه” را حل کنند. مایکروسافت فرض میکند که به سرورها و اپلیکیشن های درون دیتاسنتر در حال حاضر نفوذ شده است به جای اینکه به فایروال برای تمامی تهدیدات بسنده کند.

ویندوز سرور 2019 از “محافظ تهدیدات پیشرفته ویندوز دیفندر” (Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP)) برای حفاظت از رخنه های امنیتی بهره میبرد و به صورت اتوماتیک در باره حملات مخرب هشدار میدهد. کاربران ویندوز 10 در ماه های اخیر بیشتر ویژگی های ATP را دریافت کرده اند. این موارد شامل ویژگی هایی مثل بهره بردن از کامپوننت های ذخیره سازی داده، انتقال شبکه (network transport) و جامعیت (security-integrity) برای جلوگیری از نفوذ به ویندوز سرور 2019 است.

Container های کوچکتر و مفید تر :

Container ها در ویندوز سرور 2016 معرفی شدند و به کمک آنها میتوان اپلیکیشن ها را از هم جدا کرد. سازمان ها به دنبال کاهش سربار عملیاتی هستند. ویندوز اینسایدر موفق به افزایش توانایی محاسبات برای بهبود عملیات اپلیکیشن ها بدون هیچ هزینه اضافی در سخت افزار شد.

ویندوز سرور 2019 هسته ای بهینه دارد که سربار ماشین های مجازی را از 50 تا 80 درصد کاهش میدهد. هنگامی که کمپانی موفق به دستیابی به کارایی یکسان بدون هزینه های سخت افزاری بیشتر میشود، در حقیقت موفق بوده است که در هزینه ها صرفه جویی کند.

زیرسیستم ویندوز روی لینوکس :

در دهه پیش کسی به این فکر نبود که لینوکس و مایکروسافت به صورت مشترک با هم کار کنند، اما امروز داستان عوض شده است. ویندوز سرور 2016 سیستم عامل های لینوکسی را به عنوان ماشین های مجازی پشتیبانی میکند و اکنون نیز ویندوز سرور 2019 موفق به ایجاد یک زیر سیستم برای عملی کردن لینوکس روی ویندوز سرور شده است.

زیرسیستم لینوکس عملیات مقدماتی ماشین های مجازی لینوکس را روی ویندوز سرور پشتیبانی میکند و علاوه بر این لایه ای از جامعیت را نیز برای شبکه، ذخیره سازی سیستمی و کنترل های امنیتی لینوکسی ایجاد کرده است. اکنون ویندوز سرور میتواند ماشین های مجازی رمزنگاری شده لینوکسی را پشتیبانی کند. این مورد دقیقا مشابه Shilded VMs برای ویندوز در ویندوز سرور 2016 است، اما این بار Shilded VMs برای لینوکس در ویندوز سرور 2019 پشتیبانی شده است.

کمپانی ها میتوانند از بهینه سازی container ها از طریق پشتیبانی لینوکس روی ویندوز سرور که باعث کاهش هزینه ها از طریق عدم نیاز به چندین پلتفرم زیرساخت میشوند، بهره ببرند.

از آنجایی که اکثر این ویژگی ها در بروز رسانی های چند سال اخیر موجود بودند شاید آن ها تعجب چندانی برای کاربران ایجاد نکنند. ولی علاوه بر این، آپگریدهای تدریجی شش ماهه که مایکروسافت ایجاد کرده است سبب شده است که هنگامی که ویندوز سرور 2019 انتشار یافت، شش تا یک سال منتظر نمانیم تا یک سرویس پک جدید برای حل باگ های آن ارائه شود!

این یک تغییر اساس برای سازمان ها است تا بتوانند خودشان را هرچه زودتر با ویندوز سرور 2019 آداپته کنند و بتوانند بهبود های امنیتی در دیتاسنتر ها، مقیاس پذیری و بهینه سازی نیاز های سخت افزاری را در دنیایی که به سرعت پیشرفت میکند دریافت کنند.

 

منبع : سیسکو هوم 


ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال با افزونه های کروم

    نظر

گوگل در راستای جلوگیری از رمزگشایی توسط افزونه‌هایی که ارزهای دیجیتال را بدون آگاهی و بصورت مخرب کاوش می‌کنند، سیاست جدیدی را برای فروشگاه گوگل کروم پیاده‌سازی کرده که از افزونه‌هایی که در کروم با هدف استخراج ارزهای دیجیتال ثبت شده‌اند، جلوگیری می‌کند.

طی چند ماه گذشته شاهد افزایش ناگهانی افزونه‌های مخربی بودیم که به نظر می‌رسد کاربردهای مفیدی به همراه داشته باشند، در حالی که در این افزونه‌ها بدون اطلاع کاربر در پشت زمینه سیستم اسکریپت‌های استخراج ارز دیجیتال اجرا می‌شود.

ماه گذشته، میانرهای ارز دیجیتال حتی در یک آزمایشگاه سلاح هسته‌ای روسیه و در هزاران وب سایت دولتی یافت شدند. در ماه ژانویه، بدافزارهای استخراج ارز دیجیتال بیش از نیم میلیون رایانه را آلوده کرده‌اند.

تا به حال، تنها آن دسته از افزونه‌های استخراج ارز دیجیتال در فروشگاه وب گوگل مجاز شناخته می‌شدند که به صراحت کاربران را درباره نحوه کارکرد و درآمدشان آگاه کرده‌اند. اگر شرکت گوگل متوجه شود که توسعه‌دهنده بصورت مخفیانه ارز دیجیتال را استخراج کرده و از توان محاسباتی دستگاه قربانی استفاده می‌کند آن افزونه را مسدود می‌کند.

از آنجایی که حدود 90 درصد توسعه دهندگان افزونه‌های استخراج ارز که در فروشگاه وب کروم ثبت شده‌اند، با قوانین مطابقت ندارند. شرکت گوگل تصمیم گرفته است تمام برنامه‌های مرورگر خود را که ارز دیجیتال استخراج می‌کنند را ممنوع کند، حتی اگر برای اهداف قانونی استفاده شوند.

شرکت گوگل اعلام کرده است فروشگاه‌های وب کروم دیگر افزونه‌هایی که ارز دیجیتال را استخراج می‌کنند را نمی‌پذیرد. گوگل در وبلاگ Chromium اظهار داشت که افزونه‌های موجود که ارز دیجیتال استخراج می‌کند از لیست فروشگاه وب کروم در اواخر ماه ژوئن حذف خواهند شد.

با این حال ممنوعیت افزونه‌های استخراج ارز دیجیتال تاثیری روی دیگر ارزهای دیجیتال و افزونه‌های مرتبط با بلاک چین از قبیل چک کننده قیمت بیت کوین، مرورگرهای بلاک چین و مدیریت کیف پول‌های دیجیتال نخواهند داشت.

بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا، گوگل اشاره کرد که حرکت جدید آن‌ها گام رو به جلوی دیگری است برای مطمئن ساختن کاربران کروم که می‌تواند از مزایای افزونه‌ها بدون اینکه در معرض خطرات پنهان قرار گیرند، استفاده کنند. اگر چه ممنوع کردن افزونه‌های استخراج ارز دیجیتال گام بزرگی است اما این ممنوعیت نمی‌تواند بطور کامل مشکل را حل کند چرا که مهاجمان به طور فزاینده‌ای در حال توسعه راه‌هایی برای پنهان‌سازی قابلیت استخراج ارز دیجیتال در افزونه‌های وب کروم هستند تا فروشگاه وب گوگل پذیرفته شود.

این ممنوعیت کمتر از یک ماه پس از اعلام برنامه‌های گوگل برای ممنوعیت تبلیغات مربوط به رمزنگاری، اعلام شد. گوگل اولین شرکتی نیست که ممنوعیت نقض قوانین مربوط به رمزنگاری مجاز را اعمال می‌کند. در ماه گذشته، توییتر نیز برنامه خود را برای جلوگیری از تبلیغات مربوط به رمزپول‌ها اعلام کرد و در ماه ژانویه، فیس بوک تمام تبلیغات رمز پول‌ها را ممنوع کرد، از جمله Bitcoin و ICOs.

منبع  : گویا آیتی 


مدل آزمایشی ارز دیجیتال ملی آماده شده است

مدل آزمایشی ارز دیجیتال ملی آماده شده است

وزیر ارتباطات با اعلام این خبر که مدل آزمایشی ارز دیجیتال ملی آماده شده است، گفت ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده توسط بانک مرکزی بدین منظور نیست که به کارگیری ارز دیجیتال در توسعه داخلی ممنوعیت یا محدودیت دارد.

ارزهای دیجیتال یا مجازی علاوه بر ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود و تسهیلاتی که می‌توانند ایجاد کنند، می‌توانند مخاطراتی برای سیستم‌های پولی و امنیتی کشور نیز داشته باشند. اخیرا بانک مرکزی ایران اطلاعیه‌ای منتشر کرد که بر اساس آن به کارگیری ابزار بیت کوین و سایر ارزهای مجازی در تمامی مراکز پولی و مالی کشور ممنوع است. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مورد این مصوبه و ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال گفت:

مصوبه بانک مرکزی به عنوان سیاست‌گذار اصلی پولی و مالی کشور در مورد ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین که به بانک‌ها و صرافی‌ها اعلام شده و استفاده از این ارزها را ممنوع کرده است، بدین منظور نیست که به‌کارگیری ارز دیجیتال در توسعه داخلی ممنوعیت یا محدودیت دارد.

آذری جهرمی به پروژه مشترک با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشگاه پولی و مالی بانک مرکزی و پست بانک ایران اشاره کرد و افزود در جلسه مشترک هفته گذشته که برای بررسی میزان پیشرفت این پروژه برگزار شده بود، اعلام کردند که مدل آزمایشی ارز دیجیتال ملی آماده شده است.

وزیر ارتباطات همچنین اظهار کرد نتیجه تحقیق در مورد ارز دیجیتال ملی باید به سوالاتی در بخش‌های مختلف تبدیل شود تا در حالت‌های مختلف به مدل برسیم که بعد از آن پیاده‌سازی بشود. به گفته آذری جهرمی، در برابر ارز دیجیتال، برگشت به عقب معنی ندارد، چرا که پیکره آینده دنیا بر اساس تکنولوژی بلاک چین (Blockchain) است و به همین دلیل باید آن را پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم. وی در ادامه افزود نگرانی بانک مرکزی ناشی از خروج ارز و آسیب دیدن مردم و موضوعات این چنینی است که بر همین اساس تصمیم گرفتند تا خرید و فروش بیت کوین را ممنوع کنند. بیت کوین همه ارز دیجیتال نیست و آینده پیکره اینترنت دنیا مبتنی بر بلاک چین خواهد بود.

فراخوان برای طراحی ارز دیجیتال ملی

وزیر ارتباطات پیش از این نیز در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود دنیا در حال تحول است و یکی از این تحولات، ارزهای دیجیتال هستند. رویکرد انفعالی درباره فناوری و انتظار دستگاه‌ها از یکدیگر طبیعتا باعث عقب ماندگی و در نهایت انفعال حاکمیت خواهد شد. بر همین اساس در جلسه‌ای با هیئت مدیره پست بانک ایران، قرار شد این بانک با اعلام فراخوان و شناسایی نخبگان کشور در این عرصه، اولین ارز دیجیتال ملی را به صورت آزمایشی پیاده‌سازی و این مدل را برای بررسی و تایید به نظام بانکی کشور عرضه کند. فراخوان اولیه منتشر شده و کسانی که می‌توانند به ما در این حوزه کمک کنند انتخاب خواهند شد.

 

منبع:گجت نیوز


مدیریت فناوری اطلاعات

    نظر

 COBIT

COBIT که اختصار عبارت Control OBjectives for Information and related Technology است، عبارت است از روال‌ها و روش‌های اداره نمودن فرآیندهای مرتبط با فناوری اطلاعات. به عبارت ساده‌تر، COBIT ساختاری برای مدیریت فناوری اطلاعات است.

COBIT توسط سازمان ISACA که از معتبرترین سازمان‌های تخصصی بین‌المللی مدیریت فناوری اطلاعات می‌باشد، معرفی شده است.

این سازمان، به صورت رسمی در سال 1969 تاسیس و شروع به کار کرد، اما مقدمات تاسیس آن از سال 1967، توسط عده‌ای از افراد متخصص در زمینه ممیزی و کنترل سیستم‌های کامپیوتری، شروع شده بود.

در حال حاضر، بیشتر از 86 هزار نفر در بیش از 160 کشور جهان، عضو این سازمان یا دارنده گواهینامه‌های بین‌المللی آن هستند. ISACA اختصار Information Systems Audit and Control Association است.

ویرایش‌های COBIT

ویرایش نخست، در سال 1996 منتشر شد و در سال 1998، دومین ویرایش آن به انتشار رسید. ویرایش سوم، در سال 2000 و ویرایش چهارم، در سال 2005 منتشر شد. در سال 2007 نیز با کمی تغییر در ویرایش چهارم، COBIT version 4.1 به انتشار رسید.

ISACA اعلام کرده است که در سال 2011، ویرایش پنجم COBIT را منتشر خواهد ساخت. در حال حاضر تنها پیش‌نویس این ویرایش آماده شده است، اما همانگونه که ذکر شد، ISACA اعلام نموده است که نسخه نهایی این ویرایش را تا سال آینده، آماده و منتشر خواهد ساخت.

COBIT Version 4.0 شناخته‌شده‌ترین ویرایش COBIT است و تفاوت‌های عمده‌ای با ویرایش‌های قبلی دارد، اما در COBIT Version 4.1، تفاوت عمده‌ای نسبت به COBIT Version 4.0 به چشم نمی‌خورد و تغییرات را می‌توان در دو مورد زیر خلاصه نمود:

 الف‌ـ تعاریف ساده‌تر برای آرمان‌ها، اهداف و مقاصد سازمان (Goals)

ب‌ـ تفکیک بیشتر بین فرآیندها (Processes) و مقاصد (Goals) و ارتباطات آنها (Relations)

با توجه به آنکه تفاوت‌های عمده‌ای بین ویرایش‌های4.0 و 4.1 وجود ندارد و با توجه به آنکه ویرایش4.0 شناخته‌شده‌تر است، در ذیل به معرفی COBIT Version 4.0 و ساختار آن خواهیم پرداخت.

همانگونه که ذکر شد، ویرایش‌های قدیمی‌تر COBIT، دارای تفاوت‌های عمده با ویرایش‌های جدید آن هستند و طبیعتا، برخی ساختارهای معرفی شده در زیر، در COBIT 3.0 یا قبل از آن وجود ندارد یا دستخوش تغییر شده است.

(COBIT Product Family (Version 4.0

بسته  کامل COBIT شامل موارد زیر است:

1ـ خلاصه و چکیده اجرایی (Executive Summary)

تصمیمات مدیریتی و اجرایی صحیح و همچنین تصمیمات مربوط به اصلاح و بهینه‌سازی ساختارها در سازمان‌های فعال و موفق در جهان امروز، نیازمند اطلاعات دقیق، مناسب، قابل اتکاو مستندی است که به موقع و بدون تاخیر در اختیار مدیران سازمان قرار بگیرد.

طبیعی است که اطلاعاتی که در اختیار مدیران سازمان قرار می‌گیرد باید به صورت جامع باشد، اما لازم است که خلاصه و چکیده‌ای از آن نیز ارائه شود تا مدیریت بتواند با تمرکز بر رئوس مطالب و نکات کلیدی، تصمیمات مقتضی را اتخاذ نماید.

خلاصه و چکیده اجرایی COBIT شامل رئوس و نمای کلی مدیریتی و اجرائی است که بیانگر مفاهیم، اصول، مبانی و قواعد آن است. همچنین شامل خلاصه ساختار مدنظر است تا مفاهیم و مبانی موردنظر، با سهولت بیشتری قابل درک باشد و بتواند با سرعت بیشتری جنبه اجرایی پیدا کند.

2ـ ساختار اداره نمودن، نظارت و کنترل (Governance and Control Framework)

سازمان‌های موفق بر اساس ساختاری منسجم، کارآمد و به‌روز از داده (Data) و اطلاعات (Information) استوار هستند. در این ساختار، چگونگی جمع‌آوری و دسته‌بندی داده‌ها و اطلاعات توسط فرآیندهای فناوری اطلاعات و ارائه آنها به سازمان، جهت نیل به اهداف سازمانی، تعریف می‌شود.

در ساختار COBIT، موارد ذیل، مورد توجه ویژه قرار می‌گیرند:

اثربخشی (Effectiveness)

کارایی (Efficiency)

قابلیت اطمینان (Reliability)

رعایت خط مشی سازمان (Policy-Compliance)

قابلیت استفاده و در دسترس بودن (Availability)

رعایت سطوح دسترسی و امنیت اطلاعات (Confidentiality)

انسجام و یکپارچگی اطلاعات (Integrity)

3ـ نظارت و کنترل بر اهداف (Control Objectives)

در جهان کنونی که فناوری اطلاعات شاهد سرعت روزافزونی در پیشرفت و رشد و گسترش است و شرایط بسیار متغییری دارد، نظارت و کنترل بر اهداف، حائز اهمیت بسیاری است.

تعریف دقیق اهداف، تعیین خط مشی صحیح برای نیل به اهداف، نظارت بر میزان تحقق اهداف در بازه‌های زمانی پیش‌بینی شده، تعریف روش‌های اصلاحی (در صورت نیاز) برای نیل به اهداف ، برآورد میزان پیشرفت و همچنین گزارش‌گیری دقیق و مستمر، از اهمیت فراوانی برخوردار است.

4ـ رهنمودهای مدیریت (Management Guidelines)

برای اطمینان از موفقیت سازمان در نیل به اهداف سازمانی، لازم است تا فرآیندهای تجاری (Business Processes) و سیستم‌های اطلاعات (Information Systems) به صورت موثری با یکدیگر همکاری و هماهنگی داشته باشند.

رهنمودهای مدیریتی COBIT شامل مدل‌های متعددی است که به مدیران سازمان امکان مقایسه و برآورد بهتر نتایج به دست آمده از یک سو و سطوح انتظارات را از سوی دیگر می‌دهد.

به عبارت دیگر، با استفاده از رهنمودهای مدیریت، می‌توان به شکل موثرتری بر فرآیندهای تجاری و فرآیندهای فناوری اطلاعات نظارت و کنترل داشت، به گونه‌ای که به صورت کارآمدتری از همسو بودن فرآیندهای فناوری اطلاعات در نیل به اهداف سازمانی، اطمینان حاصل نمود.

5ـ راهنمای تضمین فناوری اطلاعات (IT Assurance Guide)

برای کسب اطمینان از تحقق نظارت و کنترل به صورت کامل و جامع  بر اهداف، ضروری است که سیستم‌های کنترل و نظارت، مورد ارزیابی قرار بگیرند. به عبارت دیگر، خود سیستم‌های کنترل و نظارت نیز باید به صورت مستمر تحت ارزشیابی و سنجش باشند تا از عملکرد بهینه آنها، اطمینان حاصل شود.

راهنمای تضمین، کلیه ابزارهای لازم برای ارزیابی سیستم‌های کنترل و نظارت، از زمان طراحی تا زمانی که عملیاتی می‌شوند را در اختیار قرار می‌ده

6ـ راهنمای استقرار (Implementation Guide)

استقرار COBIT در یک سازمان، نیازمند تمهیدات و بستر‌سازی مناسب است. راهنمای استقرار می‌تواند در این زمینه بسیار سودمند باشد. با استفاده از این راهنما می‌توان استقرار موفقی را تجربه نمود و فرآیندهای مدنظر را به صورت هماهنگ و منسجم، عملیاتی نمود.

توجه به این نکته نیز ضروری است که هر سازمان دارای ویژگی‌های خاص خود است و توجه صرف به راهنمای استقرار بدون در نظر گرفتن سایر موارد بسته کامل COBIT، نمی‌تواند کارایی مناسبی داشته باشد. به عبارت دیگر، نگاه جامع و فراگیر به COBIT، نیازمند توجه به کلیه موارد بسته کامل آن (6 مورد ذکر شده) است.

ساختار COBIT

COBIT ، چهار حوزه زیر را تحت پوشش قرار می‌دهد.

الف‌ـ طراحی و سازماندهی (Plan and Organize)

این حوزه، شامل 10 فرآیند ذیل است:

PO1 ـ تعریف طرح جامع و راهبردی فناوری اطلاعات و جهت‌گیری آن (Define a Strategic IT Plan and Direction)

PO2 ـ تعریف معماری اطلاعات (Define the Information Architecture)

PO3 ـ تعیین جهت‌گیری تکنولوژیکی (Determine Technological Direction)

PO4 ـ تعریف فرآیندهای فناوری اطلاعات، سازمان و ارتباطات (Define IT Processes, Organization and Relationships)

PO5 ـ مدیریت سرمایه‌گذاری (Manage Investment)

PO6 ـ ابلاغ اهداف و جهت‌گیری تعیین شده توسط مدیریت (Communicate Management Aims and Direction)

PO7 ـ مدیریت منابع انسانی (Manage Human Resources)

PO8 ـ مدیریت کیفیت (Manage Quality)

PO9 ـ ارزیابی و مدیریت ریسک (Assess and Manage Risks)

PO10 ـ مدیریت پروژه‌ها (Manage Projects)

لازم به ذکر است که در جهت‌گیری تکنولوژیکی، تعیین نوع تکنولوژی‌های مورد استفاده، مد نظر است.

ب‌ـ دستیابی و استقرار (Acquire and Implement)

این حوزه شامل 7 فرآیند ذیل است:

AI1 ـ تشخیص روش‌ها و راه‌حل‌های خودکار (Identify Automated Solutions)

AI2 ـ تهیه نرم‌افزار برنامه‌های کاربردی و نگهداری و حفاظت از آن (Acquire and Maintain Application Software)

AI3 ـ فراهم نمودن زیرساخت تکنولوژی و نگهداری و حفاظت از آن (Acquire and Maintain Technology Infrastructure)

AI4 ـ فعال‌سازی عملیات و استفاده  (Enable Operation and Use)

AI5 ـ فراهم نمودن منابع (Procure Resources)

AI6 ـ مدیریت تغییرات (Manage Change)

AI7 ـ مستقر شدن و تایید روش‌ها و راه‌حل‌ها (Install and Accredit Solutions)

لازم به ذکر است که در تشخیص روش‌ها و راه‌حل‌های خودکار، عمدتا شناسایی روش‌های مکانیزه که به صورت کامپیوتری و الکترونیکی قابل انجام هستند، مد نظر است.

ج‌ـ تحویل و پشتیبانی (Deliver and Support)

این حوزه، شامل 13 فرآیند ذیل است:

DS1 ـ تعریف و مدیریت سطوح خدمات (Define and Manage Service Levels)

DS2 ـ مدیریت خدمات شخص ثالث (Manage Third-Party Services)

DS3 ـ مدیریت ظرفیت و عملکرد (Manage Capacity and Performance)

DS4 ـ تضمین تداوم خدمات (Ensure Continuous Service)

DS5 ـ تضمین امنیت سیستم‌ها (Ensure Systems Security)

DS6 ـ تشخیص و تخصیص هزینه‌ها (Identify and Allocate Costs)

DS7 ـ تعلیم و آموزش کاربران (Educate and Train Users)

DS8 ـ مدیریت بخش خدمات و مدیریت بر حوادث (Manage Service Desk and Manage Incidents)

DS9 ـ مدیریت پیکربندی خدمات (Manage Service Configuration)

DS10ـ مدیریت مسائل (Manage Problems)

DS11ـ مدیریت داده (Manage Data)

DS12 ـ مدیریت محیط فیزیکی (Manage Physical Environment)

DS13 ـ مدیریت عملیات (Manage Operations)

مدیریت حوادث، مدیریت بر عملیاتی است که ناشی از خطای سیستم است (مانند مدیریت بر تراکنش‌هایی که به علت خطای سخت‌افزاری یا خطای نرم‌افزاری سیستم، به صورت نادرست، عمل یا ثبت شده‌اند). به همین علت، مدیریت حوادث دارای ظرایف و ویژگی‌های خاص خود است.

مدیریت مسائل، عمدتا ناظر بر کمبودهایی است که ممکن است در سیستم وجود داشته باشد و باید برطرف شود.

د‌ـ نظارت و ارزیابی (Monitor and Evaluate)

این حوزه شامل 4 فرآیند ذیل است:

ME1 ـ نظارت و ارزیابی فرآیندهای فناوری اطلاعات (Monitor and Evaluate IT Processes)

ME2 ـ نظارت و ارزیابی کنترل‌های داخلی (Monitor and Evaluate Internal Control)

ME3 ـ تضمین اقدامات تنظیم‌کننده برای رعایت خط مشی سازمان (Ensure Regulatory Policy-Compliance)

ME4 ـ تهیه روش اداره نمودن فناوری اطلاعات (Provide IT Governance)

منظور از نظارت و ارزیابی کنترل‌های داخلی آن است که روش‌های ارزیابی درون سیستمی، خود نیز نیازمند نظارت و پایش دائمی هستند و با تغییر شرایط، نیازمند بازنگری و بهبود مستمر هستند.

همانگونه که ملاحظه می‌شود، ITIL، MOF و COBIT که راهبردهای گوناگون مدیریت خدمات فناوری اطلاعات هستند، دارای وجوه اشتراک فراوانی هستند که استاندارد ISO/IEC 20000، به عنوان اولین استاندارد بین‌المللی مدیریت خدمات فناوری اطلاعات، از آنها پشتیبانی می‌نماید.


دلیل کند شدن تلگرام چیست و چگونه این مشکل برطرف می شود؟

    نظر

شرکت ارتباطات زیرساخت که زیرمجموعه وزارت ارتباطات است خبر داد که شبکه توزیع محتواری تلگرام (CDN ) در ایران مجوز کار ندارد و متوقف می شود که این اتفاق به دستور مرکز ملی فضای مجازی انجام شد.

سی دی ان (CDN) چیست؟

شبکه انتقال محتوا یا سی دی ان ( Content Delivery Network ؛ به اختصار CDN ) ، شبکه ای گسترده از سرورهای مستقر در نقاط مختلف دنیاست که اطلاعات ایستا و یا آن دسته از اطلاعات که با تغییرات کمتری همراه هستند را در میانه راه ذخیره کرده و به این ترتیب کاربر با سرعتی دوچندان وب سایت مورد نیاز خود را بارگذاری می نماید. این اطلاعات ایستا می تواند شامل فایل های CSS ، JavaScript ، تصاویر، فایل های ویدیوئی و … باشد. به این ترتیب با کاهش درخواست ها به سرور اصلی شاهد کم شدن بار یا Load Time بر روی سرور میزبانی کننده خواهیم بود. همین امر موجب افزایش سرعت دسترسی و همچنین بهبود راندمان سرور می گردد، در حالیکه بازدید کننده با توجه به موقعیت جغرافیایی ، وب سایت را از نزدیکترین نقطه بر روی شبکه سی دی ان بارگذاری می کند .

ارتباطات زیرساخت در اطلاعیه‌اش می‌نویسد:

بر اساس روال‌های قانونی، “شرکت ارتباطات زیرساخت” موظف است نسبت به خروج این سرورها از مدار اقدام نماید و از این پس، ترافیک این پیام‌رسان تنها از طریق ارتباطات بین‌الملل کشور” قابل راهیابی خواهد بود. لازم به ذکر است، اجرای این ابلاغیه مرکز ملی فضای مجازی، ممکن است کاهش کیفیت استفاده از این پیام‌رسان را در پی داشته باشد

کاربران هم پس از این اعلامیه مقداری کندی در مسنجر تلگرام احساس کردند. کانال ها به کندی باز می شد، عکس ها و فیلم ها نیز خیلی آهسته بارگزاری می شوند.

البته این مشکلات بر روی نسخه Telegram X هنوز دیده نشده است.

تلگرام X چه تفاوتی با نسخه معمولی تلگرام دارد؟

از تفاوت های دیگر تلگرام ایکس و تلگرام می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سرعت تلگرام ایکس نسبت به تلگرام بیشتر است چون که پروسه ها سبک تر شده اند و بعد پردازنده دستگاه تقاضای زیادی ندارد و بنابراین سریعتر کار می کند.

مصرف باتری تلگرام ایکس نسبت به تلگرام کمتر است.

عناصر متحرک موجود در چت ها یا به عبارت دیگر انیمیشن های تلگرام ایکس نسبت به تلگرام بهبود یافته است.

تفاوت رابط کاربری تلگرام X و تلگرام

هر کاربری می تواند تفاوت اصلی تلگرام ایکس و تلگرام را در رابط کاربری اش پیدا کند. این رابط کاربری به Google Hangouts متصل است. در ورژن تلگرام X شما می توانید تم های مختلفی اعمال کنید، چت و تماس در زبانه های مجزا قرار گرفته اند، منوی راست کلیک متفاوت است و دارای گزینه های کمتری در مقایسه با تلگرام است.

اگر برنامه تلگرام ایکس را نمی پسندید می توانید از برنامه گوگل الو استفاده کنید که در پست آشنایی با پیام رسان، آموزش نصب و 15 ترفند کاربردی گوگل الودر مورد آن توضیح دادیم.

تفاوت تلگرام و تلگرام ایکس در حالت شب و حالت حباب

یکی دیگر از تفاوت های تلگرام ایکس و تلگرام در این است که در تلگرام X یک سربرگ حالت شب وجود دارد که شما می توانید از طریق منو برنامه به آن دسترسی پیدا کنید. این ویژگی بسیار عالی است و با صفحه نمایش های OLED به خوبی کار می کند. حالت شب در تلگرام عادی وجود ندارد اما شما می توانید تم خودتان را از طریق تنظیمات تاریک کنید. در تلگرام ایکس همچنین یک حالت شب اتوماتیک وجود دارد که از سنسور نور برای انتقال به حالت شب و رنگ تم استفاده می کند.

در تلگرام ایکس یک حالت حباب وجود دارد که به شما اجازه می دهد پیام ها را به بدون کادر متنی مشاهده کنید. این ویژگی در برنامه تلگرام معمولی وجود دارد اما در ورژن تلگرام ایکس شما می توانید این حالت را غیر فعال کنید. 9 روش اضافه کردن حالت شب در گوشی های اندروید و آیفون را مطالعه بفرمایید.

پلیر موسیقی تلگرام X

پخش کننده موسیقی Telegram X دارای یک تم آینه ای است. آلبوم هایی که دارای کاور هستند نیمی از صفحه را پوشش می دهند. اگر موسیقی شما به صورت محلی ذخیره نشده باشد شما یک آیکن ابر کنار موسیقی مشاهده خواهید کرد.

اگر کد فعال سازی تلگرام را دریافت نمی کنید پیشنهاد می کنیم پست دلیل و حل مشکل عدم دریافت کد فعال سازی ثبت نام و ورود تلگرام را مطالعه بفرمایید.

با تلگرام ایکس در مصرف دیتاهایتان صرفه جویی کنید

در تلگرام ایکس یک ویژگی جدید به نام Data Saver اضافه شده است. با استفاده از این ویژگی شما می توانید وقتی به دیتا یا رومینگ تغییر وضعیت می دهید در مصرف دیتا هایتان صرفه جویی کنید.

اگر قصد دارید هنگام فورارد پیام ها در تلگرام اسم تان حذف شود پست 3 روش حذف اسم فرستنده پیام و لینک ها در هنگام فوروارد مطالب و پیغام تلگرام را مطالعه بفرمایید.

استیکرها یکی از قابلیت های تلگرام ایکس (telegram x)

در برنامه تلگرام ایکس شما می توانید استیکرهای جدید، استیکرهای نصب شده و استیکرهای آرشیو شده را در سربرگ های جداگانه مشاهده کنید. اما در تلگرام معمولی شما یک لیست ساده از استیکرها را مشاهده خواهید کرد. آموزش ساختن استیکر تلگرام را مطالعه بفرمایید.

نحوه استفاده از قواعد نشانه گذاری در تلگرام X

یکی دیگر از  تفاوت های تلگرام و تلگرام ایکس در استفاده از قواعد نشانه گذاری مثل **bold**, _italic_, ‘code’ و [text](url) است.  با استفاده از این ویژگی می توانید به طور واقعی متن هایمان را ویرایش کنیم.

اگر قصد دارید چند اکانت تلگرام داشته باشید پیشنهاد می کنیم پست آموزش اضافه کردن دو یا چند اکانت به تلگرام و نحوه سوئیچ بین چند اکانت تلگرام را مطالعه بفرمایید.

تم ها در برنامه Telegram X

تلگرام ایکس از تم های ساخته شده کاربران پشتیبانی نمی کند. وقتی شما تم ای تلگرام را دانلود می کنید و روی تم کلیک می کنید تلگرام X آن را در ویرایشگر متنی باز خواهد کرد. اما در برنامه تلگرام اصلی وقتی که شما تم را باز می کنید Theme به برنامه اعمال خواهد شد.

تفاوت ویژگی پیام های ذخیره شده در تلگرام ایکس و تلگرام

یک ویژگی جالب که در برنامه تلگرام ایکس تعبیه شده است پیام های ذخیره شده می باشد. شما می توانید از طریق پیام های ذخیره شده مواردی مانند پست ها، اسناد و رسانه های مورد استفاده را ذخیره کنید. این باعث می شود که پست های ذخیره شده خود را راحت تر پیدا کنید. در برنامه تلگرام معمولی شما مجبورید که روی علامت ذخیره پیام تپ کنید و بعد روی منوی کشویی تپ کنید تا به زبانه ها دسترسی پیدا کنید که گام های زیادی را نیازمند است.

حالت پیشرفته در تلگرام ایکس

تلگرام ایکس همچنین دارای یک حالت پیشرفته است که میزبان یک ویژگی جدید است. در این قسمت عملیات ضربتی برای مخفی کردن صفحه کلید برای نمایش جلوه های صوتی و بسیاری موارد متفاوت دیگر وجود دارد.

حرکات جدید برنامه تلگرام ایکس (Telegram X)

با فشار طولانی مدت چت ها و کانال ها شما می توانید پیش نمایش آنها را مشاهده کنید. در تلگرام معمولی شما گزینه هایی مانند ترک کانال، پاک کردن تاریخچه، پین کردن، پاک کردن وجود دارد. این حرکت به شما اجازه می دهد تا حداکثر 5 چت را پین یا سنجاق کنید.

یک حرکت جدید دیگری نیز وجود دارد که شما را قادر به ایجاد چت/ گروه/ کانال/ چت مخفی می کند. شما فقط باید دکمه نوشتن را که در قسمت پایین – سمت راست است را نگه دارید گزینه ها ظاهر خواهند شد. در برنامه تلگرام معمولی شما باید روی دکمه


مایکروسافت تمامی گوشیهای ویندوز 10 خود را به فروش رساند

    نظر

 این شرکت آخرین گوشی لومیا با طراحی خود را مدت‌ها قبل عرضه کرده بود و در طول یکی دو سال اخیر تنها گوشی‌های ویندوزی دیگر شرکت‌ها در فروشگاه اینترنتی مایکروسافت برای فروش عرضه می‌شدند. این مدل‌های اندک به گوشی‌های Alcatel Idol 4S و HP Elite x3 محدود می‌شدند و در طی چند ماه گذشته آنها و حتی داک‌های بازی HP نیز کم‌کم به فروش رسیدند.

و سرانجام در این هفته شاهد به فروش رسیدن آخرین گوشی به مشتری خوش‌شانس (شاید هم بدشانس) بودیم. البته اگر شما هنوز هم به این گوشی‌های ویندوزی علاقه‌مند هستید می‌توانید برخی از مدل‌ها را در سایت‌هایی مانند آمازون و دیگر فروشگاه‌های اینترنتی پیدا کنید. جالب اینجاست که در همین زمان که مایکروسافت دیگر محصولی برای فروش ندارد شرکت و فروشنده آنلاین گوشی‌های هوشمند وایلی فاکس (Wileyfox) بار دیگر به طور کاملا تصادفی مانند مایکروسافت شروع به فروش محصولات ارزان قیمت خود کرده است.

اما برای کسانی که مایکروسافت را دوست دارند …

احتمالا دفعه بعد که قرار باشد یک بار دیگر در فروشگاه آنلاین مایکروسافت یک گوشی ویندوزی برای فروش مشاهده کنیم، آن محصول، گوشی پر رمز و راز آینده شرکت با نام آندرومدا (Andromeda) باشد. البته نمی‌توان به مایکروسافت خورده گرفت که اقدام به فروش گوشی با یک سیستم عامل مرده بگیرد ولی در هر صورت در فروشگاه آنلاین شرکت هنوز هم مدل‌های دیگری برای فروش قرار دارد. با این تفاوت که تقریبا همگی محصولات شرکت سامسونگ هستند که با سیستم عامل اندروید کار می‌کنند.

به علاوه مطمئن باشید تا زمانی که شما طرفداران این غول نرم افزاری، پشتیبان محصولاتش باشید، شرکت نیز دست از تلاش برنخواهد داشت. زیرا این دستگاه‌ها سازگاری بالایی با نرم‌افزار‌های مایکروسافت دارند و هزاران ساعت کار سنگین بر روی آنها انجام گرفته است تا برای این منظور بهینه سازی شوند. پس حداقل فعلا می‌توانید با همین محصولات اندرویدی سازگار با اکوسیستم آنها سر کنید تا زمانی که گوشی آندرومدای افسانه‌ای از راه برسد


گوکل به تلگرام پشت کرد

    نظر

کمپانی گوگل به تازگی سرویس «App Engine» خود را به روز رسانی کرده و طی آن امکان استفاده اپلیکیشن ها از قابلیت «domain fronting» جهت دور زدن محدودیت های فیلترینگ را از بین برده است.

پیش از این برخی اپلیکیشن ها همچون پیام رسان Signal برای آن که بتوانند محدودیت های اعمال شده جهت دسترسی به سرویس های خود در برخی کشورها را دور بزنند اقدام به استفاده از شبکه گسترده گوگل با استفاده از روش domain fronting می کردند، اما با آپدیت جدید دیگر هدایت ترافیک اپلیکیشن ها از این طریق ممکن نخواهد بود.

گوگل در پاسخ به رسانه ها با رد تلویحی فشارهای خارجی اعلام کرده است که حذف قابلیت مذکور جزو برنامه های بلند مدت این شرکت برای به روز رسانی سرویس های ابری این شرکت بوده و اصولاً domain fronting هیچ گاه جزوی از قابلیت های سرویس های گوگل نبوده اند.

به عبارت دیگر، امکان domain fronting به نحوی از خواص جانبی سیستم نرم افزاری خدمات ابری شبکه گوگل بوده و این شرکت هیچ گاه قصد ارائه چنین سرویسی را برای هدایت غیر مستقیم ترافیک اپلیکیشن ها نداشته است و در آینده نیز برنامه ای برای در دسترس قرار دادن آن ندارد.

تا به امروز ترفند domain fronting به سرویس های اینترنتی اجازه می داد تا از سرورهای گوگل به عنوان یک پراکسی (proxy) استفاده کنند و بدین ترتیب ترافیک آنها جزوی از شبکه گوگل و تحت دامنه Google.com محسوب می شده است. گفته شده تا به امروز اپلیکیشن های مختلفی برای خلاصی از محدودیت های فیلترینگ در کشورهای مختلف از ابزار مذکور استفاده کرده اند.

علاوه بر پیام رسان Signal، سرویس های دیگری چون GreatFire.org، تلگرام و Psiphon از ابزار مورد اشاره استفاده می کرده اند. علاوه بر این گفته شده برخی حملات هکری در دو سال گذشته نیز از domain fronting برای پنهان سازی رد پاها استفاده نموده اند.

لازم به ذکر است که این قابلیت بیش از دو سال است که در دسترس قرار دارد، اما به نظر می رسد اقدامات اخیر برخی دولت ها از جمله روسیه برای مسدود سازی آی پی های گوگل و سایر سرویس دهندگان بزرگ خدمات ابری که به منظور مسدودسازی دسترسی به برخی اپلیکیشن ها مثل تلگرام انجام گرفته سبب شده تا غول دنیای جستجو دست به چنین اقدامی بزند


امکانات رایگان در اختیار پیام رسان های داخلی قرار گرفت

    نظر

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفته که در راستای حمایت از کالا و خدمات داخلی، امکانات رایگان برای پیام‌ رسان‌ های داخلی فراهم می‌ شود.

 صادق عباسی شاهکوه مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت اظهار کرده است که از ابتدای دولت یازدهم تاکنون فعالیت‌ های گسترده‌ ای در بستر ارتباطی رخ داده است و این امکانات مخصوصا در مورد اپراتورها قابل مقایسه با قبل نیست؛ اما مردم عزیز کشورمان لیاقت پیشرفت بیشتر، در همه عرصه ها را دارا هستند.

وی به برخورداری از مدیریت جهادی در این شرکت تاکید کرد و گفت: استراتژی شرکت ارتباطات زیرساخت این است که فعالیت‌ های ارتباطی را انحصاری نکند، بلکه خدمات با کیفیت و قیمت ارزان ارائه شود تا انتخاب برتر و اول تمامی ذینفعان بخش باشد.

وی حرکت رو به جلو در مسیر ارتقای خدمات را ضروری خواند و اضافه کرد: در راستای حمایت از کالا و خدمات داخلی هم اکنون امکانات رایگان برای پیام‌ رسان‌ های داخلی همچون محل استقرار سرورها، ظرفیت IXP داخلی و پهنای باند و اینترنت را شرکت ارتباطات زیرساخت فراهم می‌ کند و این باعث افتخار ما است تا سیاست‌ های کشور را به بهترین نحو اجرا کنیم.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت به تعهداتی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران بر عهده این شرکت گذاشته اشاره کرد و افزود: خوشبختانه از برنامه عقب نیستیم؛ اما نیازمند حرکت رو به جلو، برای خدمت‌ رسانی بهتر هستیم.

وی با بیان اینکه شرکت ارتباطات زیرساخت، هسته اصلی شبکه ملی اطلاعات است، یادآور شد: لازم است برای پیاده‌ سازی این شبکه آمادگی کامل داشته باشیم و شرایط مناسب برای دارندگان محتوای داخلی را فراهم کنیم


اضافه کردن لینک به پروفایل اینستاگرام

    نظر

اکثر شبکه‌های اجتماعی، راهکاری برای اضافه کردن لینک داخل قسمت بیو-Bio ( معرفی) در پروفایل‌های کاربران ارائه می‌کنند اما اینستاگرام تا به امروز استثنا بوده است!

در توییتر قابلیت تگ کردن در قسمت بیو وجود دارد. در لینک‌دین می‌توانید پرووفایل خود را با پروفایل کارفرمای خود ارتباط دهید. در فیس‌بوک می‌توانید نام کسب و کار، صفحات مورد علاقه و حتی افراد را در قسمت معرفی(About) اضافه کنید و به همین شیوه دوستانتان می‌توانند ببینند که برای چه شرکتی و یا چه کسی کار می‌کنید، چه برندهایی را دوست دارید، وضعیت تاهلتان چیست و یا غیره.

اما اینستاگرام؟

از زمانی که اینستاگرام قابلیت‌های اضافه کردن هشتگ و هندل‌های پروفایل را اضافه کرده، مدت زیادی نمی‌گذرد اما تنها راه اضافه کردن لینک صفحه مورد نظر، از طریق  کپشن عکس‌ها صورت می‌گرفت. وبسایت ها تنها نوع لینکی است که می‌توان آدری آنها را داخل بیو اضافه کرد و افرادی که وب سایت خاصی را برای ارائه دارند می‌توانند ار عبارت "Link in bio" استفاده کنند.

اما اینستاگرام دو قابلیت جدید عرضه کرده: هشتگ و پروفایل‌هایی با قابلیت ارتباط دادن به لینک موردنظر، دقیقا داخل بیو.

برنامه اینستاگرام را داخل موبایل خود باز کنید.

با انتخاب عکس پروفایل خود در گوشه سمت راست پایینی، داخل پروفایل خودبروید.

گزینه "ویرایش پروفایل" را انتخاب کنید(edit profile)

در قسمت description می‌توانید توضیحاتی تا 150 کلمه اضافه کنید.

می‌توانید لینک وبسایت کوتاهی را با فرم yourdomain.com در همین قسمت وارد کنید.

لینک دیگر پروفایل ها را نیز با نوشتن  "@"  و نام پروفایل مرد نظر در ادامه، اضافه کنید.

با نوشتن  "#" و کلمه مورد نظر خود در ادامه آن، هشتگ مورد نظر را نیز اضافه کنید.

گزینه Done  یا اتمام را انتخاب کنید.

نکته: دستورالعمل بالا در آخرین نسخه اینستاگرام 37.0  در سیستم عامل آی‌او‌اس کاربرد دارد. کاربران همچنین می‌توانند پروفایل خود را از طریق وبسسایت اینستاگرام نیز ویرایش کنند. خود اینستاگرام به صورت اتوماتیک هشتگ‌های معروف مرتبط با موضوع شما را پیشنهاد می‌دهد که دقیقا مشابه اضافه کردن هشتگ در کپشن عکسهاست. سمت راست، نام پروفایل‌هایی که از هشتگ، لینک پروفایل و یا وب سایت مورد نظر شما استفاده کرده‌اند، نمایش داده می شود.

منبع : آی تی ایران