سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اخبار آی تی

تلگرام ایکس

    نظر

یکی از ویژگی‌های شاخص و تفاوت‌های اصلی تلگرام با دیگر پیام‌رسان‌ها این بوده که تلگرام همواره شهامت زیادی برای آزمایش و اضافه کردن ویژگی‌های جدید به اپلیکیشن خود دارد و از این حیث در مقایسه با رقبای خود عملکرد بهتر و پویاتری داشته است. همانطور که تلگرام در وبلاگ خود اشاره کرده، رقبای تلگرام خیلی به خودشان زحمت نمی‌دهند و با خیال راحت ویژگی‌های جدیدی را که به تلگرام اضافه می‌شوند کپی می‌کنند. با این اینکه همین الان هم تلگرام ویژگی‌های متنوع بسیار بیشتری در مقایسه با رقبایش دارد اما این شرکت روسی اینبار سراغ پروژه‌ای جدید رفته که نشان می‌دهد این پیام بی‌دلیل تا این حد محبوب و قدرتمند نشده است. 

تلگرام ایکس یک اپلیکیشن رسمی متعلق به شرکت تلگرام است که البته از اپلیکیشن اصلی تلگرام که کاربران روزانه از آن استفاده می‌کنند جدا عمل می‌کند. آنچه که تلگرام ایکس را تا این منحصر به فرد می‌کند، اجرای آزمایشی ویژگی‌های جدیدی است که در این برنامه انجام می‌شود. تلگرام ایکس در ابتدا با نام «چالگرام» در سال 2016 شناخته می‌شد. این اپلیکیشن که نسخه غیر رسمی و کلاینت تلگرام محسوب می‌شد، توانست در رقابت‌های Telegram Android Challenge به مقام اول برسد. در حال حاضر تلگرام ایکس برای کاربران اندروید و آی‌اواس قابل دانلود و اجرا است. در وبسایت رسمی تلگرام درباره این اپلیکیشن آمده: «هدف تلگرام ایکس بهبود و پیشرفت تلگرام و دست یافتن به امکانات کاربردی جدید با سرعت، سهولت و کیفیت بیشتر است. اپلیکیشن تلگرام ایکس که برای اندروید و آی‌اواس قابل استفاده است، قرار نیست جایگزین اپلیکیشن فعلی تلگرم شود و در اصل وظیفه این اپلیکیشن جدید ما افزایش سرعت توسعه تلگرام از طریق ایجاد بستری جهت آزمایش رویکردها و تکنولوژی‌های جدید است.» 

برخی از باگ‌ها 

از انجایی که تلگرام ایکس در مرحله توسعه و آزمایش قرار دارد، ممکن است برخی از ویژگی‌های آن طبق انتظار عمل نکنند. تنها پس از چند دقیقه که از نصب و اجرای برنامه گذشته بود، متوجه شدیم این برنامه در بخش پیام‌های ویدیویی دچار اشکالات قابل توجهی است. برای مثال زمانی که قصد داشتیم ویدیو مسیج ضبط کنیم، اپلیکیشن یا ناخواسته بسته می‌شد یا اینکه کلا ویدیو پس از ضبط در حالت انتظار باقی می‌ماند و ارسال نمی‌شد در حالی که ارسال ویدیو مسیج در برنامه اصلی تلگرام بدون هیچ مشکلی انجام می‌گرفت. جالب اینکه این اشکال خود به خود حل شد و در حال حاضر تلگرام ایکس قادر است پیام‌های ویدیویی را بدون هیچ مشکلی ارسال کند. البته نمی‌دانیم این باگ برای دیگر کاربران تلگرام ایکس هم وجود داشته یا خیر.

یکی دیگر از باگ‌هایی که در حین اجرای تلگرام ایکس متوجه شدیم این بود که این برنامه مخاطبین را به‌طرز عجیبی با همدیگر قاطی کرده است. پس از نصب برنامه، برخی شماره تلفن‌ها به اشتباه به یک سری از مخاطبین که اصلا به آنها تعلق نداشتند اختصاص داده شده بود. برای رفع این مشکل تصمیم گرفتیم دیتای تلگرام ایکس و Cache آن را به‌طور کامل پاک کنیم و سپس دوباره درون برنامه لاگین شویم. عجیب اینکه این کار هم باعث رفع مشکل نشد و مخاطبین همچنان به‌اشتباه جایگزین یکدیگر شده بودند. عجیب‌تر اینکه وقتی وارد برنامه اصلی تلگرام شدیم، مخاطبین بدون هیچ ایرادی نمایش داده می‌شدند و خبری از ایراداتی که درون تلگرام ایکس دیدیم نبود.

البته در آپدیت‌های جدید که برای تلگرام ایکس منتشر شد این ایرادات برطرف شدند.

تلگرام در مقابل تلگرام ایکس 

ابتدا بهتر است بدانید که بخش قابل توجهی از ویژگی‌ها در هردو اپلیکیشن به صورت مشترک وجود دارند. از آنجایی که رابط کاربری به‌طور کلی در هردو اپلیکیشن مشابه است بنابراین انتظار نمی‌رود کاربران در استفاده از تلگرام ایکس دچار سردرگمی شوند. ضمنا با مشاهداتی که داشته‌ایم می‌توانیم بگوییم که محبوب‌ترین و جالب‌ترین ویژگی‌هایی که در حال حاضر در تلگرام ایکس وجود دارند، به‌زودی در تلگرام اصلی نیز قابل استفاده خواهند بود. ویژگی «حالت شب اتوماتیک» یکی از همین ویژگی‌ها است.

اولین چیزی که در تلگرام ایکس توجه شما را جلب می‌کند، رابط جدید در بخش چت است. البته ویژگی‌های متعددی در تلگرام ایکس وجود دارند که خودتان کم کم متوجه آنها می‌شوید با این حال در این گزارش قصد داریم به برخی از آنها اشاره داشته باشیم.

حالت چت بدون حباب:

در تلگرام ایکس، کاربر قادر است حبابی را که متن پیام‌ها درون آن‌ها نشان داده می‌شود حذف کند و صفحه چت خود را ساده‌تر از قبل نشان دهد. البته این را هم بگوییم که این کار خیلی جالب به‌نظر نمی‌رسد و ظاهر قشنگی ندارد.

حالت شب اتوماتیک:

حالت تاریک یا همان Dark Mode که در تلگرام قابل استفاده است، در تلگرام ایکس با نام Night Mode یا همان حالت شب شناخته می‌شود. جالب اینکه حالت شب در تلگرام ایکس با ورود کاربر به مکان‌های تاریک می‌تواند به‌صورت اتوماتیک فعال شود. ضمنا کاربر می‌تواند مقدار تاریکی فضای برنامه را به مقدار دلخواه خود تنظیم کند.

موزیک پلیر ارتقاء یافته: 

خوشبختانه در تلگرام ایکس شاهد این هستیم که موزیک پلیر برنامه با رنگ محیط اپلیکیشن همخوانی دارد. برای مثال زمانی که برنامه در حالت شب قرار داشت، موزیک پلیر هم به رنگ مشکی و مشابه تم اصلی برنامه درآمده بود. ضمنا کاور هر موزیک هم به طرز زیبایی نصف صفحه نمایش را می‌پوشاند و ضمنا روی موزیک‌هایی که هنوز درون تلگرام دانلود نکرده‌اید یک آیکون کوچک کلاد دیده می‌شود.

کاهش دهنده مصرف دیتا (Data Saver): 

پس از ورد به بخش Data and Storage شما با گزینه Data Saver مواجه می‌شوید که در تلگرام ایکس قابل استفاده است. این ویژگی قادر است زمانی که در حالت استفاده از اینترنت دیتا یا رومینگ هستید، مقدار قابل توجهی از مصرف دیتای شما در تلگرام را کاهش دهد و به‌عنوان یک محدود کننده مصرف دیتا عمل کند.

استیکرها:

لیست استیکرها در برنامه تلگرام صلی هم وجود دارند البته در گذشته کاربر تنها قادر بود به استیکرهای نصب شده دسترسی داشته باشد اما در تلگرام ایکس کاربر قادر بود به لیست استیکرهای نصب شده، استیکرهای محبوب بین کاربران و ... دسترسی داشته باشد. البته لازم به‌ذکر است که این ویژگی در حال حاضر به برنامه تلگرام اصلی هم اضافه شده است.

تم‌ها:

آنچه که در حین استفاده از تلگرام ایکس متوجه شدیم، این بود که تلگرام ایکس برخلاف تلگرام اصلی از تم‌های ساخته شده توسط کاربران پشتیبانی نمی‌کند. برای مثال زمانی که یک تم را از بخش Telegram Theme دانلود می‌کنید، تلگرام ایکس آن را به‌صورت Text Editor اجرا می‌کند این در حالی است که اپلیکیشن تلگرام پس از انتخاب این تم‌ها از کاربر می‌پرسد که آیا مایل است این تم را بر روی برنامه اجرایی کند. این تم‌ها بسیار دوست داشتنی هستند علی‌الخصوص اینکه کاربر می‌تواند تم مورد علاقه خودش را طراحی کند.

نتیجه گیری:

از زمانی که استفاده از تلگرام ایکس را شروع کرده‌ایم به یک سری نتیجه‌گیری‌ها رسیده‌ایم که آنها را با شما هم به‌اشتراک می‌گذاریم. اپلیکیشن اصلی تلگرام محصول نهایی و تضمین شده شرکت تلگرام محسوب می‌شود. ویژگی‌هایی که در تلگرام ایکس وجود دارند بسیار جالب و جذاب هستند و باید گفت برخی از آنها بسار هم کاربردی هستند اما باید قبول کرد که کیفیت و اطمینان عملکردی که در نسخه اصلی تلگرام وجود دارد، در تلگرام ایکس دیده نمی‌شود. البته شرکت تلگرام هم بارها اعلام کرده که تلگرام ایکس جایگزین تلگرام اصلی نخواهد شد و بیشتر محل آزمایش ویژگی‌های جدید که احتمال دارد وارد برنامه اصلی تلگرام شوند خواهد بود. در کل پیشنهاد می‌شود فعلا هردو برنامه را بر روی گوشی خود نصب کنید و فعلا به فکر حذف برنامه اصلی تلگرام نباشیدو فقط از ویژگی‌های جالب تلگرام ایکس استفاده کرده و لذت ببرید.

پاسخ به پرسش، 

1- آیا تلگرام ایکس در صورت فیلترینگ احتمالی تلگرام آن را دور خواهد زد؟

تلگرام ایکس با هدف انطباق بیشتر با شبکه در حال توسعه جدید تلگرام ایجاد و توسعه داده شده و هیچ بعید نیست پس از راه‌اندازی آن شبکه  شاهد این باشیم که تلگرام ایکس جایگزین اپلیکیشن فعلی تلگرام شود یکی از قابلیت‌هایی که در مورد آن شبکه تبلیغ می‌شود غیر قابل فیلتر بودن آن است اما اولا هنوز بر اساس برنامه اعلامی تلگرام با آن شبکه احتمالا یک سالی فاصله داریم و هیچ نشانه و فکتی هم نداریم نشان دهند تلگرام ایکس قابلیت دورزدن فیلترینگ را دارد. 

منبع : آی تی ایران 


بهینه سازی سایت

بارها پیش‌آمده است که شما به دنبال مطلبی بوده‌اید و برای پیدا کردن پاسخ خود، از اینترنت و گوگل کمک گرفته‌اید. برای جستجو در گوگل، شما از کلمات و عبارات کلیدی استفاده می‌کنید. برای مثال شما به دنبال روش‌هایی برای پاک کردن لکه‌های فرش هستید، ازاین‌رو در باکس گوگل تایپ می‌کنید:" تکنیک‌های پاک کردن لکه‌های فرش" و بعد مقالات سایت‌ها که در بر اساس کلمه کلیدی تایپ‌شده، صفحه اول گوگل قرار دارند به شما نشان داده می‌شود.

برای اینکه مقاله سایت شما در صفحه اول گوگل قرار داده باشد، باید نکات سئو را در نوشتن آن رعایت کنید. هدف در این مقاله آموزش سئو این است که به شما بگوییم تا اینکه چه نکاتی را در نوشتن مقالات سئو بیس رعایت کنید.


مقالات سئو بیس چیست؟

قبل از اینکه وارد جزئیات نوشتن آن شویم، ابتدا یک تعریف مختصری از مقالات سئو بیس بیان می‌کنیم. مقالاتی که در آن‌ها تکنیک‌های نوشتاری سئو مانند نحوه صحیح به کار بردن کلمات کلیدی، تعداد کلمات، عناوین، خوانا بودن و غیره رعایت شود را مقالات سئو بیس می‌گوییم.


چرا باید به مقالات سئو بیس اهمیت بدهیم؟

امروزه بیشتر کاربران با استفاده از گوگل وارد سایت‌ها می‌شوند. پس خیلی مهم است که لینک سایت شما در صفحه اول قرار داشته باشد. اگر شما در نوشتن مطالب و تعریف متا تگ‌ها اصول سئو را رعایت کرده باشید، می‌توانیم این تضمین را به شما بدهیم که لینک شما در صفحه اول نمایش داده شود. پس برای دریافت ورودی بیشتر، باید توجه بیشتری به تکنیک‌های مورداستفاده در مقالات سئو بیس داشته باشید.

البته این نکته یعنی نمایش لینک شما در صفحه اول، بستگی به میزان رقابت آن کلمه دارد و به‌غیراز نوشتن مطلب، شما باید روش‌هایی دیگری را نیز مانند تبلیغات و بازاریابی اینترنتی و غیره انجام دهید و همچنین در خود سایت اصلی شما تکنیک‌های سئو هم رعایت شده باشد، در غیر این صورت کار سختی پیش رو خواهید داشت.

 

چه نکاتی را باید در نوشتن مقالات سئو بیس رعایت کنیم؟

1. قبل از نوشتن فکر کنید و هدف خود را تعیین کنید

قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید، باید هدف خود را تعیین کنید. تکنیک مقالات سئو بیس، فقط استفاده موارد فنی نیست. اگر مطلب بدون هیچ‌گونه فکر و هدفی نوشته‌شده باشد، حتی اگر نکات فنی هم در آن رعایت شود، کاربر بعد از خواندن پاراگراف اولیه، آن را ترک خواهد کرد. درواقع باید مطلبی را بنویسید که کاربران به دنبال آن‌ها هستند.

پیامی که کاربر بعد از خواندن این مقاله باید دریافت کند چیست؟ شما به کدام سؤال کاربران قصد پاسخ دارید؟ کدام نوع از کاربران خواننده مطلب شما هستند؟ آیا مطلب شما نیاز اکثر افراد است یا خیر؟ نوع نگارش، تعداد کلمات، نوع کلمات و غیره باید چگونه باشد؟ همه این سوالاتی است که نویسنده باید قبل از شروع به نوشتن از خود بپرسد و پاسخ آن‌ها را بدهد.


2. ساختار محتوای خود را ایجاد کنید

مقالات سئو بیس باید دارای یک ساختار بر اساس اصول نوشتن سئو باشند. سعی کنید که برای مطالب سایت خود یک ساختار ساده ایجاد کنید تا درک مطلب را ساده ترکند.

ساختار مقالات سئو بیس اصولاً به شکل زیر است:

    توضیح مقدماتی
    متن اصلی (در متن اصلی، بهتر است که برای بیان هر مطلب نیز از پاراگراف و عناوین داخلی مناسب استفاده کنید)
    نتیجه‌گیری


3. تعیین کلمات کلیدی

بعدازاینکه هدف و ساختار سایت خود را تعیین کردید، در ابتدا باید کلمات کلیدی را مشخص کنید. شما باید از کلمات و عبارات کلیدی استفاده کنید که بیشترین جستجو را توسط کاربران دارد و بهترین راه برای پیدا کردن این مسئله، خود ابزارهای گوگل است.


4. کاربرپسند بنویسید

همان‌طور که گفتیم، ساختار مطالب خیلی مهم است. بهتر است که مطالب خود را دسته‌بندی کنید و برای هر دسته یک عنوان و پاراگراف بنویسید. به این صورت خواندن و فهم مطلب برای کاربران نیز راحت‌تر خواهد بود.


6. تعداد کلمات و چگالی کلمات کلیدی و به کار بردن آن‌ها

مطلب نه باید خیلی کوتاه باشد و نه خیلی بلند که از حوصله کاربران خارج شود. تعداد کاراکتر مقالات سئو بیس باید بین 500 تا 1500 کلمه باشد. همچنین باید کلمات کلیدی را متناسب به کار ببرید. درصد چگالی کلمات کلیدی باید بین 1 تا 3 درصد باشد و بیشتر از آن را گوگل جریمه خواهد کرد. همچنین سعی کنید تا کلمات را در عنوان‌ها و پاراگراف‌های ابتدایی و پاراگراف انتهایی به کار ببرید. خیلی مهم است که کاربر با خواندن مطلب شما، این حس به او دست ندهد که فقط دارد کلمات کلیدی را می‌خواند.


7. به مطالب قبلی لینک بدهید

ارتباط دهی بین مطالب خیلی مهم است. این نکته را در نظر داشته باشید که شما در یک مطلب نمی‌توانید همه نکات را قرار بدهید و مجبور هستید تا در مطالب مختلف به بررسی آن‌ها بپردازید. همچنین ممکن است که مطلبی بنویسید تا در مقالات بعدی هم بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. بهترین روش ارتباط دهی بین این مقالات با استفاده از کلمات کلیدی است یعنی همان انکر تکست است؛ یعنی کاربر با کلیک بر روی کلمه کلیدی آن مقاله، وارد شود.

ارتباط دهی بین مقالات اولاً اینکه یک ارتباط مناسبی را بین صفحات سایت شما ایجاد می‌کند و با ایندکس شدن هر صفحه که صفحات قبلی لینک شده است، آن صفحات بازهم توسط گوگل مرور می‌شوند که باعث افزایش رتبه آن‌ها می‌شود. دوم این‌که به‌راحتی کاربران را می‌توانند مقالات را قبلی را که موردمطالعه قرار دهند.


8. با برنامه مقالات را قرار دهید

یک دوره زمانی و استراتژی برای محتوای مقالات سئو سایت خود بنویسید. سعی کنید مقالات سئو را به‌صورت منظم و بر اساس برنامه‌ای که از قبل تعیین کرده‌اید، قرار دهید تا کاربران برای خواندن مقالات سئو شما برنامه‌ای داشته باشند.

منبع : سئوکار