سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اخبار آی تی

6 مورد از برترین ویژگی های ویندوز سرور 2019

مروری بر ویندوز سرور 2019 و اضافه شدن ویژگی هایی برای Hyperconvergence، مدیریت، امنیت، container ها و ….

از آنجایی که مایکروسافت به دنبال آپگرید تدریجی ویندوز سرور است، بسیاری از ویژگی هایی که در ویندوز سرور 2019 معرفی شده است در شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار گرفته است که به معرفی تعدادی از این ویژگی ها در این مقاله میپردازیم.

ساختار اینترپرایز هایپرکانورج شده (Enterprise-grade hyperconverged infrastructure (HCI) :

قبل از هر چیزی شما را با اصطلاح”هایپرکانورج” آشنا میکنیم: هایپر کانورج به نوعی چارچوب فناوری اطلاعات میگویند که ذخیره سازی، محاسبات و شبکه را در یک سیستم ترکیب میکند تا پیچیدگی دیتاسنتر را کاهش دهد و مقیاس پذیری را افزایش دهد.

با انتشار ویندوز سرور 2019، مایکروسافت سومین سال بروزرسانی پلتفرم HCI را میگذارند. زیرا برنامه آپگرید تدریجی مایکروسافت که اکنون استفاده میشود، انتشار شش ماهه نام دارد که به صورت تدریجی ارائه میشود. علاوه بر این هر چند سال یک بار انتشار اساسی را ایجاد میکند که کانال خدمات بلند مدت (Long-Term Servicing Channel (LTSC)) نام دارد که شامل بروزرسانی های شش ماهه سابق است.

LTSC (کانال خدمات بلند مدت یا به عبارت دیگر بروز رسانی جامع) برای ویندوز سرور 2019 در طول پاییز امسال صورت میگرد که برای اعضای مایکروسافت اینسایدر در دسترس است.

کامپوننت های اساسی HCI (محاسبه، ذخیره سازی و شبکه) از طریق انتشارهای شش ماهه  برای سازمان ها با دیتاسنترها و پلتفرم های مبتنی بر نرم افزار بهبود یافته است، از این جهت ویندوز سرور 2019 برایدیتاسنتر های مبتنی بر نرم افزار (Software defined datacenter) نسخه مهمی به شمار می آید.

با انتشار اخیر این نسخه، HCI در صدر مجموعه کامپوننت هایی که با لایسنس سرور باندل میشوند به شمار می آید. به این معنی که سرورهای اصلی که HyperV را اجرا میکنند بتوانند گنجایش حجم کار را به صورت پویا و بدون قطعی، کاهش یا افزایش دهند.

رابط کاربری ویندوز سرور 2019 :

بسیاری از شرکت ها که نسخه های شش ماهه ویندوز سرور 2016را دریافت میکردند از نبود رابط گرافیکی کاربری برای آن متعجب شدند. انتشار های شش ماهه تنها از ServerCore پشتیبانی میکرد (نسخه ای از ویندوز که رابط گرافیکی ندارد.). با انتشار LTSC ویندوز سرور 2019 شرکت ها موفق به دریافت رابط گرافیک کاربری ویندوز شدند علاوه بر آن میتوانستند نسخه ServerCore را نیز دریافت کنند.

پروژه هونولولو (Honolulu) :

با انتشار ویندوز سرور 2019 مایکروسافت به صورت رسمی پروژه ابزار مدیریت سرور هنولولو (Honolulu server management tool) را انتشار داد. پروژه هنولولو یک کنسول مرکزی است که اجازه مدیریت از طریق رابط گرافیکی و بدون رابط گرافیکی ویندوز سرور 2016 و 2019 و 2012 R2 را میدهد.

استفاده کنندگان از این پروژه از ساده سازی اقداماتی مثل بررسی کارایی، پیکربندی سرور و ایجاد وظایف، و مدیریت سرویس هایی که روی سرور در حال اجرا هستند را گزارش داده اند. این موارد سبب میشوند که مدیران سرور بتوانند مجموعه ای از سرورها را در محیط کاری خود مدیریت کنند.

بهبود امنیت :

مایکروسافت کماکان به ایجاد امنیت built-inادامه میدهد تا به کمپانی ها کمک کند تا مدل امنیتی “انتظار نقص و رخنه” را حل کنند. مایکروسافت فرض میکند که به سرورها و اپلیکیشن های درون دیتاسنتر در حال حاضر نفوذ شده است به جای اینکه به فایروال برای تمامی تهدیدات بسنده کند.

ویندوز سرور 2019 از “محافظ تهدیدات پیشرفته ویندوز دیفندر” (Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP)) برای حفاظت از رخنه های امنیتی بهره میبرد و به صورت اتوماتیک در باره حملات مخرب هشدار میدهد. کاربران ویندوز 10 در ماه های اخیر بیشتر ویژگی های ATP را دریافت کرده اند. این موارد شامل ویژگی هایی مثل بهره بردن از کامپوننت های ذخیره سازی داده، انتقال شبکه (network transport) و جامعیت (security-integrity) برای جلوگیری از نفوذ به ویندوز سرور 2019 است.

Container های کوچکتر و مفید تر :

Container ها در ویندوز سرور 2016 معرفی شدند و به کمک آنها میتوان اپلیکیشن ها را از هم جدا کرد. سازمان ها به دنبال کاهش سربار عملیاتی هستند. ویندوز اینسایدر موفق به افزایش توانایی محاسبات برای بهبود عملیات اپلیکیشن ها بدون هیچ هزینه اضافی در سخت افزار شد.

ویندوز سرور 2019 هسته ای بهینه دارد که سربار ماشین های مجازی را از 50 تا 80 درصد کاهش میدهد. هنگامی که کمپانی موفق به دستیابی به کارایی یکسان بدون هزینه های سخت افزاری بیشتر میشود، در حقیقت موفق بوده است که در هزینه ها صرفه جویی کند.

زیرسیستم ویندوز روی لینوکس :

در دهه پیش کسی به این فکر نبود که لینوکس و مایکروسافت به صورت مشترک با هم کار کنند، اما امروز داستان عوض شده است. ویندوز سرور 2016 سیستم عامل های لینوکسی را به عنوان ماشین های مجازی پشتیبانی میکند و اکنون نیز ویندوز سرور 2019 موفق به ایجاد یک زیر سیستم برای عملی کردن لینوکس روی ویندوز سرور شده است.

زیرسیستم لینوکس عملیات مقدماتی ماشین های مجازی لینوکس را روی ویندوز سرور پشتیبانی میکند و علاوه بر این لایه ای از جامعیت را نیز برای شبکه، ذخیره سازی سیستمی و کنترل های امنیتی لینوکسی ایجاد کرده است. اکنون ویندوز سرور میتواند ماشین های مجازی رمزنگاری شده لینوکسی را پشتیبانی کند. این مورد دقیقا مشابه Shilded VMs برای ویندوز در ویندوز سرور 2016 است، اما این بار Shilded VMs برای لینوکس در ویندوز سرور 2019 پشتیبانی شده است.

کمپانی ها میتوانند از بهینه سازی container ها از طریق پشتیبانی لینوکس روی ویندوز سرور که باعث کاهش هزینه ها از طریق عدم نیاز به چندین پلتفرم زیرساخت میشوند، بهره ببرند.

از آنجایی که اکثر این ویژگی ها در بروز رسانی های چند سال اخیر موجود بودند شاید آن ها تعجب چندانی برای کاربران ایجاد نکنند. ولی علاوه بر این، آپگریدهای تدریجی شش ماهه که مایکروسافت ایجاد کرده است سبب شده است که هنگامی که ویندوز سرور 2019 انتشار یافت، شش تا یک سال منتظر نمانیم تا یک سرویس پک جدید برای حل باگ های آن ارائه شود!

این یک تغییر اساس برای سازمان ها است تا بتوانند خودشان را هرچه زودتر با ویندوز سرور 2019 آداپته کنند و بتوانند بهبود های امنیتی در دیتاسنتر ها، مقیاس پذیری و بهینه سازی نیاز های سخت افزاری را در دنیایی که به سرعت پیشرفت میکند دریافت کنند.

 

منبع : سیسکو هوم