سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اخبار آی تی

تغییر استراتژی هواوی پس از شکست در ورود به بازار آمریکا

    نظر

هواوی پس از شکست در ورود به بازار ایالات متحده، اکنون به‌ دنبال فراهم‌سازی زیرساخت لازم برای فناوری‌های نوینی همچون هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء است.

روز گذشته مدیران اجرایی هواوی، از چشم‌انداز بلندپروازانه‌ی خود برای آینده‌ی این شرکت پرده برداشتند. غول دنیای الکترونیک، بزرگ‌ترین تأمین‌کننده‌ی تجهیزات مورد نیاز برای پیاده‌سازی ارتباطات بی‌سیم در سراسر دنیا محسوب می‌شود؛ اما اکنون به‌ دنبال فراهم‌سازی بستر دیجیتال مورد نیاز برای هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و سایر فناوری‌های جریان‌ساز است؛ با این حال به‌ نظر می‌رسد که چنین آینده‌‌ای، ایالات متحده‌ی آمریکا را در بر نخواهد گرفت.

هفته‌ی گذشته، هواوی پنج تن از کارکنان آمریکایی خود را برکنار کرد که یکی از آن‌ها ویلیام بی. پلامر بود؛ مدیر اجرایی هواوی که گفته می‌شود مسئولیت‌ تلاش‌های بیهوده‌ی چینی‌ها برای جلب رضایت واشینگتن را بر عهده داشت. ظاهرا هواوی سعی دارد با کاستن از مشارکت سیاسی خود با آمریکا، به یک دهه تلاش بی‌ثمر خود برای از میان بردن اتهام‌های وارده از سوی دولتمردان آمریکایی بر سر احتمال ارتباط این شرکت با دولت چین خاتمه دهد.

با تیره‌وتار شدن وضعیت کسب‌وکار هواوی در ایالات متحده‌ی آمریکا، برنامه‌های این شرکت نیز در حال تغییر هستند. روز سه‌شنبه، کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا به اجرای قانونی رأی داد که می‌تواند به هر آنچه از کسب‌وکار هواوی در خاک آمریکا باقی مانده است، پایان دهد. در متن قانون یادشده صراحتا به نام هواوی اشاره نمی‌شود؛ اما می‌تواند اپراتورهای مخابراتی با پشتوانه‌ی مالی فدرال را از همکاری با تأمین‌کنندگانی منع کند که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به‌حساب می‌آیند.

همانند تمام شرکت‌های حوزه‌ی فناوری، چه آمریکایی و چه چینی، هواوی نیز در دام آتش‌افروزی ترامپ برای متوقف‌ ساختن جاه‌طلبی‌های چین در زمینه‌ی فناوری‌های سطح بالا گرفتار است. دو کشور در حال آغاز نوع جدیدی از جنگ سرد هستند و از آنجایی که هرکدام از طرفین به فناوری دیگری مشکوک است، برنده‌ی این نزاع بر اساس تعهدات و وفاداری‌های ملی مشخص خواهد شد. در این میان، حرکت اخیر هواوی نشان می‌دهد که این شرکت شکست مبارزات سیاسی خود در ایالات متحده را پذیرفته است.

یکی از عواملی که زمینه‌ساز کم‌رنگ‌ شدن روابط هواوی با واشینگتن شد، مدتی پس از کشف حفره‌ی امنیتی در ریزپردازنده‌ی غالب کامپیوترهای دنیا پیش آمد؛ در آن زمان، یکی از کمیته‌های مجلس سنا از بنیان‌گذار هواوی سؤال کرد که این شرکت از آسیب‌پذیری‌های یادشده چه اطلاعاتی داشته و چه زمانی دچار آن‌ها شده است؛ اما هواوی به این درخواست واکنشی نشان نداد. اریک ژو، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره‌ی هواوی، در جریان نشست سالانه‌ی این شرکت با تحلیل‌گران گفت:

روند بعضی چیزها مطابق میل ما تغییر نمی‌کند... در مورد برخی مسائل، زمانی آسوده‌خاطر می‌شوید که آن‌ها را رها کرده باشید.

زد‌تی‌ای، رقیب اصلی چینی هواوی نیز طی هفته‌ی گذشته با مانعی بزرگ در واشینگتن برخورد کرد؛ زیرا وزارت بازرگانی ایالات متحده‌ی آمریکا، طی حکمی این شرکت چینی را به‌ دلیل تخطی احتمالی از تحریم‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا، از خرید قطعات تولید‌شده توسط شرکت‌های آمریکایی منع کرد؛ اما تجربه‌ی هواوی نشان می‌دهد که آمریکا در محدودسازی تأثیر این شرکت چینی بر صنایع پیشرفته‌ی سایر نقاط جهان، به موفقیت چندانی دست پیدا نمی‌کند.

مدیران اجرایی هواوی در جریان گفت‌و‌گوی خود با تحلیل‌گران، ضمن تأکید بر فرصت‌های رشد در اروپا و آسیا، اعلام کردند که این شرکت نه به دولت چین، بلکه به کارکنان آن تعلق دارد. آن‌ها همچنین از جاه‌طلبی‌های خود برای گسترش کسب‌وکار هواوی با هدف کمک به ارگان‌های مختلف، نظیر کارخانه‌ها، دولت‌ها و پلیس در کنار اپراتورهای بی‌سیم جهت گذار به سمت رایانش ابری و هوش مصنوعی پرده برداشتند. دیوید ونگ، یکی از مدیران هواوی، می‌گوید:

اکنون بزرگ‌ترین چالش هواوی، خدمت‌رسانی بهتر به اپراتورها نیست، در عوض ما باید برای مواجهه با چالش‌های گسترده‌تر در تمام صنایع، به‌سختی در تلاش باشیم.

آغاز مشکلات هواوی در ایالات متحده به سال 2012 بازمی‌گردد؛ هنگامی که یک گزارش کنگره‌ای درباره‌ی احتمال بهره‌برداری از تجهیزات هواوی برای جاسوسی از شهروندان آمریکایی و ناپایدارسازی شبکه‌ی مخابراتی آمریکا منتشر شد. در آن سال هواوی نزدیک به 1.2 میلیون دلار صرف لابی‌گری کرد. چینی‌ها سال گذشته نیز حدود 60 هزار دلار صرف چنین اموری کردند. 

منبع : زومیت